Kortspillet Stress er for mange kjent som et tidsfordriv og enkel underholdning. Som navnet tilsier er dette et stressende spill som får pulsen opp og kjøre i tillegg til at latteren sitter løst. To personer spiller mot hverandre og målet er å bli kvitt alle kortene sine først.

Stress spill

Hvordan spiller man Stress

Spillet starter med at hver spiller får utdelt 24 kort, de resterende 4 legges med bildesiden opp på bordet. Når dette er gjort sier spillerne ‘klar ferdig gå!’ i kor og tar opp sin bunke med kort.

Kortene bør sorteres i stigende rekkefølge for full oversikt. Spillerne starter så å bytte kortene som ligger på bordet med sine egne. Spillerne trekker inn og legger ut kort med stikk i tankene. Når en spiller har samlet inn fire kort med samme tall har man fått et stikk. Dette stikket tas bort fra hånden og legges til side med bildesiden opp slik at den andre spilleren kan se.

Det er viktig at det til enhver tid ligger 4 kort på bordet, så når et kort blir trukket inn, så legges ett nytt kort ut umiddelbart. Det er lov å ta flere kort om gangen, men nye kort må legges ut med en gang.

Spillet fortsetter frem til det kun et et stikk igjen. Når dette er komplett kaster man stikket på bunken og roper STRESS!

Spilleren som roper stress har vunnet spillet.

Spill Stress på nett

Stress er mest populært som vanlig kortspill mellom to gode venner eller for å korte ventetiden under en reise. Hvis du ikke har en partner å spille med eller ønsker å øve på refleksene og hurtigheten kan du gjøre dette på nett. Det hektiske spillet er tilgjengelig i nettutgave hvor du spiller mot datamaskinen. Her får du bryne deg på ulike vansklighetsnivå slik at du enklere kan slå storebror eller bestevenninnen neste gang.

Spillet er tilgjengelig via nettleseren på din datamaskin eller på mobil.

Spill Stress gratis

Hvis du ønsker å spille Stress på nettet er det ulike selskap som tilbyr dette. Spillet er gratis, og kan spilles direkte i nettleseren uten programvareinstallasjon.