Kortspillet Gris er et av de mest populære hjemme hos norske barnefamilier. Spillet og reglene er enkle og barna elsker det.

Gris spill

Spilleregler for Gris

Spillereglene for kortspillet Gris er enkle, noe som gjør at hele familien kan delta. Målet med spillet er å få hele hånden (6 kort) i samme farge (spar, kløver, hjerter, kløver).

  1. Passer best for tre til åtte spillere.
  2. Hele kortstokkens 52 kort benyttes
  3. Hver spiller får utdelt seks kort
  4. Når du får tilbake et kort som du har sendt videre før, er det lov å bytte ut kortet. Det er da ingen som samler på fargen. Kortet vises frem til alle spillerne før det legges på bunnen av bunken på bordet. Et nytt kort trekkes fra bunken.
  5. Et forhåndsbestemt tegn skap benyttes når en spiller har fått seks kort med lik farge
  6. Bruk av tegnet uten at spilleren har seks like kort vil bli straffet med en bokstav.

 

Hvordan spiller man Gris

Hver spiller mottar seks kort og resten av bunken legges med bildesiden ned på bordet.

Alle som deltar spiller samtidig. Spillet begynner med at alle spillerne velger et av kortene sine som de ikke vil ha på hånden lengre. Dette kortet legges på bordet med bildesiden ned. Når alle spillerne har lagt ned et kort, sendes kortet til spilleren som sitter til venstre. Spilleren plukker opp sitt nye kort og velger i samme vending et nytt kort å sende videre.

Det er viktig å huske på at kortene som sendes videre ikke skal vises til andre enn spilleren som faktisk får dette kortet.

Slik fortsetter spillet helt til en av spillerne har fått 6 kort med samme farge.

Den spilleren som først har fått 6 like kort skal gjøre et tegn som er avtalt på forhånd. Tegnet kan for eksempel være å ta seg på hodet, klø seg i øret, legge tommelen på kanten av bordet. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Når spilleren gjør tegnet er det om å gjøre å gjøre det samme tegnet så raskt som mulig. Den siste som gjør tegnet taper runden. Den som taper runden får en bokstav. Man begynner med ‘G’, også videre med ‘R’ , ‘I’ og ‘S’.

Den som først kan stave GRIS har tapt spillet.