Kortspillet Bridge spilles spilles hovedsakelig av voksne siden spillereglene er ganske avanserte og omfattende. Vi skal gi den en liten oversikt over de viktigste spillereglene og hvordan man spiller Bridge.

Bridge spill

Spilleregler for Bridge

Formålet med kortspillet er å samle så mange stikk som mulig sammen med en partner. En kort oppsummering av spillereglene for Bridge er som følger:

  1. Fire spillere, to på hvert lag
  2. Kortstokk med 52 kort benyttes, alle kortene deles ut slik at hver spiller har 13 stk.
  3. Ess er høyeste kort, og to er lavest
  4. Fargene har ulike verdier hvor spar har høyest verdi, fulgt av hjerter, ruter og kløver.
  5. Poengkort: Ess = 4 poeng, Konge = 3 poeng, Dronning = 2 poeng, Knekt = 1 poeng
  6. Minimum antall stikk man kan melde er 7 og maksimalt 13.
  7. De seks første stikkene gir ikke poeng.

 

Hvordan spiller man Bridge

Kortspillet delt opp i to faser: meldefasen og spillefasen. Vi skal nå gi deg en oversikt over hvordan man spiller Bridge.

Meldefasen

Hver spiller sorterer sine 13 kort i stigende rekkefølge. Kortgiveren starter med å melde hvor mange stikk han eller hun tror det er mulig å samle med en partner. Trumfkortet blir valgt når kortgiveren melder antall stikk etterfulgt av farge.

De seks første stikkene gir ikke poeng, og stikk som samles etter dette kalles for trekk. Sju stikk er det samme som ett trekk. Du kan maksimum melde 13 stikk (7 trekk / grand) uten trumf. Det betyr at melderen og partneren skal ta alle de mulige stikkene uten trumf. Paret som har den høyeste meldingen vil få ‘kontrakten’. Den spilleren som først meldte fargen eller grand blir spillføreren.

Spillefasen

Når ett av lagene har sikret kontrakten, begynner selve spillet. Målet er nå å samle inn så mange stikk som mulig. Makkeren til spilleføreren kalles blindemann, og må legge ut alle sine kort slik at de andre spillerne kan se.

Kortfargen som spilles er avgjørende for hva de andre kan spille. Om man ikke kan legge på fargen må en annen farge legges. Stikket vinnes av den som legger det høyeste kortet. Spillrunden er ferdig når alle 13 stikk er fordelt mellom lagene. Kontraktslaget får poeng om de klarte å samle inn alle stikkene som ble meldt på forhånd. Hvis de mislykkes får det andre laget poeng.

Bridge er et kortspill med veldig avanserte regler og poengsystem. Poengene blir gitt basert på hvilken type kontrakt man vinner. Kontraktene deles inn i Minorkontrakt, Majorkontrakt og Grandkontrakt.

Spill Bridge på nett

Det er mulig å spille Bridge på nett hos ulike nettsider. Her har du muligheten til å spille for gøy i tillegg til å utvikle dine kunnskaper og spillegenskaper. Kortspillet er tilgjengelig på PC, mobil og nettbrett slik at du kan spille der det passer deg.