President er et svært populært kortspill om man er en større gruppe. Man kan spille med en eller flere kortstokker, men spillet er optimalt for 4-6 personer.

president spill

Spilleregler for President

Målet med spillet er å bli President, og etter første runde får spillerne en rangering. Rangeringen av spillerne er basert på plasseringen i forrige runde. Presidenten er vinneren, Visepresident kom på andreplass, Bomsen kom på sisteplass og Visebomsen på nest siste. Andre spillere kategoriseres som nøytrale.

Vi gir deg en guide over de norske spillereglene for President:

 1. Alle kortene deles ut til spillerne
 2. Det må minimum være tre spillere
 3. Kløver tre er spillets beste kort, deretter følger 2, ess, konge, dame, knekt, 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3
 4. Kløver tre slår ut hele bunken.
 5. Fire like kort slår ut bunken
 6. Dersom man ikke kan / vil legge ut et kort, må man melde pass. Da kan man ikke legge ut flere kort før bunken har gått ut.
 7. Hvis alle spillerne passer går bunken ut og den som la ut kort sist starter den nye runden.
 8. Før man begynner (andre runde) å spille skjer følgende bytting av kort:
 • Presidenten gir to valgfrie kort til Boms
 • Visepresidenten gir ett valgfritt kort til Viseboms
 • Viseboms gir sitt beste kort til Visepresidenten
 • Bomsen gir sine to aller beste kort til Presidenten

 

Varianter og unntak for President

Det finnes ulike varianter og unntak for kortspillet President og vi skal gi den en oversikt over regler du kan komme over når du spiller.

Det varierer om Boms eller Viseboms må gi fra seg kløver tre i startfasen av spillet. Reglene varierer også om du har lov å sitte igjen med dette kortet på hånden til slutt. Noen spiller med regelen at det ikke kan legges på samme verdi som forrige kort og man må legge høyere enn hva som ligger på bordet.

Det hender også at Presidenten starter spillet i stedet for Bomsen. Noen spiller med at når man har ett kort på hånden må dette sies høyt ellers blir man automatisk boms. Seksere fungerer i noen tilfeller som speil, som betyr at sekseren får samme verdi som kortet på bordet. Noen spiller også med Joker eller sekser som valgfritt kort, da kan du velge verdien på kortet basert på kortene på bordet.

Det er en rekke varianter og regler for dette spillet. Selv forskjellige vennegjenger kan spille President på ulike måter. Du bør derfor sjekke hvilke regler som benyttes før du setter i gang.

Hvordan spiller man President

Den første runden startes av spilleren som har ruter tre, i påfølgende runder starter Bomsen. Første spiller legger ut et enkeltkort, dobbelt, trippel eller 4 like. Alle andre må legge ut like mange kort i høyere eller samme verdi.

Hvis man ikke kan legge ut kan man melde pass. Bunken med kort går ut når alle har sagt pass. Den som la det siste kortet starter den nye runden. Den som først legger ut alle sine kort har vunnet.

Spill for moro skyld

Spille for ekte penger her