Bordspill roulette startet så tidlig som på 1800-tallet og er godt kjent over hele verden. Rulett ble oppfunnet i Frankrike, og det er en blanding mellom de to spillene «Hoca» og «Portique». Det fikk navnet sitt fra det franske ordet for «lite hjul», fordi spillet åpenlyst dreier seg om et hjul med tall.

Det finnes mange forskjellige varianter av rulett og reglene avviker noe fra disse. Vi kan tilby en rekke ulike versjoner, og hvis du prøver dem ut med lekepenger først, vil du sikkert finne den som passer deg best og være klar til å vinne stort når du begynner å spille med ekte penger.

Roulette Hjulet

Hjulet som benyttes i European Roulette er delt opp i 37 felt som er nummerert fra 1 til 36 og en null. Det er ingen spesiell rekkefølge, tallene er plassert rundt omkring hjulet slik at det er en blanding av oddetall, partall, høye og lave tall.

Annenhvert felt er rødt og annenhvert svart, men null er alltid grønt. Disse enkle reglene holder som basis for at du kan lære deg noen enkle rulett-strategier.

Reglene og spillestrategier

Rulett-reglene tillater forskjellige spillestrategier som spilleren kan velge mellom. Avhengig av din intuisjon og erfaring, så kan du selvfølgelig variere strategiene som du selv ønsker.

Den første avgjørelsen du tar før du plasserer sjetongene på brettet, er om du skal velge et høyt eller lavt tall. Lave tall er mellom 1 til 18, mens 19 til 36 representerer de høye tallene. Hvis du bare vil satse på et enkelt tall kalles det for en «straight-up».

En «split» er når du plasserer innsatsen på en rekke med to tall ved siden av hverandre, «three-way » er når du setter innsatsen på enden av en rekke og dermed dekker alle tre tallene i den rekken.

Jo flere tall du deler innsatsen din på, jo mindre er gevinsten når du vinner. For eksempel, hvis du vinner med et enkelt tall, så gir en «straight-up» deg 35 ganger innsatsen din, mens gevinsten multipliseres med bare tre hvis du vinner etter en innsats på en hel rekke med 12 tall. Du kan også satse på oddetall/partall, høyt/lavt eller rødt/svart.

Det er mye å satse på så et lite tips er å spille gratis for å finne din egen strategi.

Roulette Spilletips

  • Hvis du heller vil oppnå mindre, men hyppigere gevinster, hold deg til utsideinnsatser (utenom hovedspillbordet).
  • Hvis du heller vil oppnå større og mer sjeldne gevinster, hold deg til insideinnsatser (på midten av spillebordet).