Ludo er et brettspill som oppstod i India. Vår vestlige versjon er litt over 100 år gammel, og det er et tradisjonsrikt spill for mange. Hvis du ikke har spilt det før, går det nok greit! Det er veldig enkelt å lære, og du kan spille med opptil tre venner.

Ludo Regler

Ludo spilles av to til fire spillere. Målet med spillet er å bli den første spilleren som flytter alle brikkene til hjemkolonnen.

Når spillet starter, har du tre forsøk på å rulle enten 1 eller 6 for å forlate gården. Hvis du ruller 1 på første kast, kan du ikke bruke de to siste forsøkene. Hvis du ruller 6, får du ett kast til. (Man får alltid ett ekstra kast når man ruller 6.)

Når det er din tur, ruller du treningen ved å klikke på den. Deretter må du flytte så mange felt fram som øynene på terningen angir. Du må flytte nøyaktig så mange felt fram som øynene på terningen angir for hvert kast. Hvis du ruller 6, får du ett kast til. Ellers er det neste spillers tur.

Når du har forlatt gården, må du alltid flytte én av brikkene etter å ha rullet terningen. Hvis du venter for lenge slik at tiden for turen din går ut, flyttes en av brikkene dine automatisk.

Hvis du kommer til et felt som okkuperes av en av motstandernes brikker, slår du den brikken tilbake til gården. Du kan ikke gå til et felt der en av dine egne brikker står.

Du vinner spillet ved å flytte alle dine brikker rundt brettet og inn i hjemkolonnen. Hjemkolonnen er lett å finne på brettet. Den har samme farge som brikkene dine.

Spill Ludo – kontroller

Rull treningen ved å klikke på den. Velg hvor du vil gå, ved å klikke på brikken du vil flytte, og deretter klikker du på feltet du vil flytte brikken til. Du kan også klikke på pilen som peker på det feltet.

Hvis du vil avslutte spillet før tiden, bare trykker du på Avslutt spill nederst på skjermen. Du kan slå lyden på eller av.

Poeng

Den første spilleren som plasserer alle brikkene sine i hjemkolonnen, vinner spillet.  Systemet for å fordele plass 2-4 er veldig enkelt:
Brikker i hjemkolonnen x 100.

Ludo Strategi

Forsøk å få flere brikker ut av gården. Du bør helst ikke havne i en situasjon der du må rulle 6 eller 1 for i det hele tatt å kunne flytte.

Vær tålmodig! Spillet kan endre seg totalt hvis en brikke blir slått ut.