Det finnes mange varianter av dette populære terningspillet, men prinsippet er det samme for Dice King: Forsøk å lage kombinasjoner med terningene for å slå motstanderne. Denne gangen er det ikke snakk om å jukse med treningene!

Dice King Regler

Yatzy Dice King spilles av to til fire spillere. Målet er å oppnå høyest mulig poengsum ved å lage terningkombinasjoner. Legg merke til at Yatzy bruker skandinaviske regler, som kan variere litt fra regler du kanskje er vant til.

I hver runde har du tre kast med de fem terningene. Etter hvert kast kan du velge å beholde mellom 0 og 4 terninger mens du kaster resten på nytt. Du kan også avslutte runden etter hvilket som helst kast ved å velge en boks på poengarket for poengsummen.

Kombinasjoner i Dice King Yatzy

Øvre del

  • Enkelttall. Samle enere, toere, treere og så videre. Samle 63 poeng på den øvre delen (som er det samme som tre like) for å få 50 bonuspoeng.

Nedre del

  • 1 par og 2 par: Samme prinsipp som i poker. Maksimal poengsum er 12 (6-6) og 22 (5-5-6-6).
  • 3 og 4 like: Samme prinsipp som i poker. Maksimal poengsum for disse er 18 (6-6-6) og 24 (6-6-6-6)
  • Straight: Samme prinsipp som i poker. 1 til 5 er liten straight, og 2 til 6 er stor straight. Liten straight gir 15 poeng, og stor straight gir 20 poeng.
  • Hus: Samme prinsipp som i poker. 3 like sammen med et par gir et hus. Maksimal poengsum er 28 (6-6-6-5-5).
  • Yatzy: Den ultimate kombinasjonen – 5 like. Det har ingenting å si hvilke øyne på terningen som gir 5 like så lenge alle øynene er like. Dette gir alltid 50 poeng.
  • Sjanse: Summen av alle terningene. Her trenger du ingen bestemt kombinasjon. Poengsummen kan være alt fra 5 (1-1-1-1-1) til 30 (6-6-6-6-6).

Kontroller

Grip koppen med venstre museknapp, rist den, og slipp museknappen for å kaste terningene. Velg hvilke terninger du vil beholde, ved å klikke på dem før du kaster på nytt. Klikk på en boks på poengarket for å registrere gjeldende kombinasjon. Hvis du klikker på en boks med en kombinasjon du ikke har fått ennå, får du null poeng for den boksen.

Hvis du vil avslutte spillet permanent, trykker du på Avslutt spill nederst på skjermen. Du kan slå lyden på og av.

Poeng

Poengsystemet er veldig enkelt: Alle kombinasjoner er verdt 1 poeng per øye på terningen. Det eneste unntaket er Yatzy, som alltid er verdt 50 poeng, uavhengig av hvilken kombinasjon du bruker.

Bonusen er også verdt 50 poeng. Du oppnår bonusen ved først å oppnå minst 63 poeng på øvre del av poengarket.

Spill Strategi

Forsøk å oppnå bonuspoengsummen for øvre del av poengarket ved å bruke kombinasjoner av minst 3 terninger med hvert tall. Ellers krever det ganske gode kombinasjoner for å oppnå poengsummen.

Eksempel: Hvis du bruker en kombinasjon av bare to seksere, trenger du fem treere for å ta igjen det tapte. Hvis du ligger langt bak i poeng, kan du gamble og satse på å få Yatzy. Det kan gjøre store utslag i poengsummen.