I likhet med så mye annet, så kommer også spillkortene fra Kina. Vi må helt tilbake til år 600, og da hadde kortene ikke det samme formatet som vi kjenner til i dag. De var papirstrimler og på disse strimlene var det påmalt ulike symboler. Faktisk fungerte de aller første papirpengene på samme måte.
Etter som tiden gikk dukket det opp andre korttyper i Asia. Dette var ulike billedkort, som for eksempel dominokort. I Kina var spillkortene lange og smale, mens de i India var runde. Spillene som kortene ble brukt til oppstod mer eller mindre samtidig med kortene, og spillene fungerer på samme måte nå som de gjorde den gangen kortene så dagens lys.

De europeiske kortene

Det var italienerne som var først ute med å skape kort i Europa. Dette skjedde på 1300-tallet og deretter fulgte spanjolene, franskmennene og tyskerne etter. Det finnes mange teorier om hvordan kortene fant veien fra Asia og hit til oss i vesten. Noen mener det var Marco Polo som hadde de med seg tilbake fra en av sine oppdagelsesreiser, andre tror det var korsfarerne som gjorde kortene kjent. Atter andre tror at araberne hadde med seg kortspill og introduserte det til italienerne etter at de hadde erobret Sicilia.
Kortstokken vi kjenner i dag har 52 kort og fargesymboler i form av hjerter, ruter, spar og kløver samt standardiserte figurer fra vår middelalder. Denne kortstokken, som for øvrig brukes over hele verden, så dagens lys rundt 1480-tallet.

Andre kortstokker

I Tyskland hadde de en kortstokk med 32 kort og i Sveits hadde de en med 36. Spanjolene hadde faktisk en med 40 kort. Det er tarotkortstokken med 78 kort som av de fleste anses for å være den eldste kortstokken fra vår del av verden.
Her finnes det 22 kort med figurer på og 56 kort delt inn i tallkort og billedkort. Det eldste europeiske kortspillet heter tarokk, og det var her denne kortstokken ble brukt. Det var først senere at denne spesielle kortstokken ble tatt i bruk når fremtiden skulle spås.
De aller første kortene ble naturlig nok tegnet for hånd. Deretter kom varianten som ble skåret ut i tre og fra rundt 1830 ble kortene trykket. De gamle kortstokkene kunne altså være flotte kunstverk.
Kortstokker

Kortspillet Red Dog

Det finnes mange kortspill rundt om i verden, og siden kortspill er så populært har det også funnet sin plass som casino spill Norge. Vi nordmenn elsker kortspill i alle varianter, og spesielt poker er populært.
Red Dog er antagelig et av de mindre kjente kortspillene. Det er utrolig enkelt og krever ingen spesielle kunnskaper eller evner til å regne. Det hele foregår nemlig ved at det deles ut to kort som ligger med billedsiden opp. Det du så skal gjette på er om det tredje kortet har en verdi som ligger mellom de to første kortene. Det vil si at om de to første kortene er en 4-er og en 9-er skal du gjette på om det tredje kortet vil være 5, 6, 7, eller 8.
Desto mindre differanse det er mellom de to første kortene, desto større blir gevinsten din om du gjetter riktig. Skulle de to synlige kortene være 4 og 5, regnes dette som uavgjort og du får innsatsen din tilbake. Deretter er det bare å prøve på nytt!